Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون رشد ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا، کاهش قیمت طلا تحت سیاست‌های بانک مرکزی اروپا، ثبات در بازار نفت، لغو محدودیت حمل لپ‌تاپ برای ۱۰ شرکت هواپیمایی، چند درصد مردم ایران بیشتر از ۶۵ سال سن دارند؟، سفره‌های ایرانی با طعم ۲۰۰ هزارتن برنج هندی، پاکستانی و تایلندی، خودروهای تهران سرگردان به دنبال پارکینگ، سرمایه گذاری چند هزار میلیارد دلاری چین در راه ابریشم و افزایش نگران‌کننده مصرف بنزین در کشور را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




رشد ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا، به بیشترین رقم در ۱۴ ماه اخیر
به دنبال قوت گرفتن اعمال سیاست های محرکی از سوی بانک مرکزی اروپا، ارزش یورو در بازار جهانی ارز در روز پنج شنبه، به بیشترین رقم در مقابل دلار آمریکا در تقریبا ۱۴ ماه اخیر رسید؛ در حالیکه ارزش ین ژاپن به دلیل تعلیق بانک مرکزی این کشور در راستای اجرای سیاست های پولی تقریبا بدون تغییر باقی ماند. در همین حال انتظار می رود بانک مرکزی اروپا، تغییراتی را در بازارهای مالی با هدف توسعه رشد اقتصادی اعمال کند. همچنین پیش از این «ماریو دراگی»، رئیس بانک مرکزی اروپا در سخنرانی خود، چراغ سبز برای اعمال سیاست های جدید این بانک نشان داده بود و این گونه بر می آید که بانک مرکزی اروپا، آماده کاهش هزینه های خود در برنامه خرید اوراق قرضه است. بر همین اساس، ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا به ۱.۱۵۱۵ دلار رسید که از ماه «می» سال ۲۰۱۶ میلادی بیشترین رقم محسوب می شود. دلار آمریکا هم در مقابل ین ژاپن، یک دهم درصد رشد نشان می دهد؛ در حالیکه ین ژاپن در هفته های اخیر در مقابل دلار به دلیل کاهش ارزش این شاخص اصلی ارز جهان روند صعودی به خود گرفته است. به نقل از مهر بر پایه گزارش رویترز، دلار استرالیا هم در مقابل دلار آمریکا با ۲ دهم درصد تنزل، به ۰.۷۹۳۵ دلار رسید.
هجوم سرمایه گذاران برای خرید نقره
در حالی که بازار جهانی نقره امسال به شدت پرنوسان بوده ، موسسه سرمایه گذاری متال فوکوس بریتانیا پیش بینی کرده است که قیمت نقره تا 12 ماه آینده 25 درصد رشد خواهد داشت و با یک روند کاملا مثبت روبرو خواهد شد. بر اساس این گزارش، جورج کولس تحلیلگر ارشد موسسه سرمایه گذاری متال فوکوس تاکید کرد: قیمت هر اونس نقره تا یک سال آینده به بیش از 20.25 دلار خواهد رسید. نقره از ابتدای امسال تاکنون روندی کاملا پرنوسان داشته است. در ابتدا قیمت نقره در آغاز سال 2017 با رشد 17 درصدی روبرو شد ولی در ادامه با کاهش شدیدی روبرو شد، افت قیمت نقره بر خلاف آن بوده است که تولید جهانی با کاهش و تقاضای صنعتی با افزایش روبرو شده است. این گزارش افزود: به نظر می رسد عامل اصلی افزایش قیمت نقره طی ماه های آینده ، وضعیت ناامید کننده رشد اقتصادی آمریکا خواهد بود که این مساله به معنای روند کندتر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا است. این مساله خبر خوبی برای بازار فلزات گرانبها به خصوص طلا و نقره خواهد بود. بازارهای بین المللی اکنون انتظار دارند که فدرال رزرو آمریکا از سپتامبر برنامه کاهش تراز مالی 4.5 تریلیون دلاری خود ر آغاز کند و یک بار دیگر در نشست دسامبر نرخ بهره را افزایش دهد. وی در ادامه گفت: تقاضای سفته بازی و افزایش ذخایر صندوق های سرمایه گذاری جهان نیز می تواند عامل مهمی برای افزایش قیمت نقره طی ماه های آینده باشد. /بلومبرگ

کاهش قیمت طلا تحت سیاست‌های بانک مرکزی اروپا
روز گذشته در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا با 2.1 دلار کاهش نسبت به روز گذشته به قیمت 1238 دلار و 90 سنت معامله شد. قیمت فلز زرد در کمترین زمان به قیمت 1234دلار و 90 سنت و در بیشترین زمان به قیمت 1240 دلار و 60 سنت به فروش رفت. قیمت این فلزگرانبها نسبت به یک ماه گذشته 3.7 دلار و نسبت به یکسال گذشته 76.40 دلار با کاهش همراه بود. رویترز درباره دلیل کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی نوشت: پس از آنکه بانک مرکزی تصمیم گرفت سیاست قبلی خود را ادامه دهد ارزش یورو در برابر دلار به شدت کاهش یافت. بانک مرکزی اروپا همچنان نرخ بهره را در کمترین سطح نگه داشته و برنامه‌های خرید سرمایه خود را تا 60 میلیارد یورو در هر ماه و حداقل تا دسامبر ادامه می‌دهد و امکان تمدید این مدت زمان هم وجود دارد. براساس این تصمیم بانک مرکزی اروپا ارزش یورو 0.3 درصد در برابر دلار کاهش یافت. تقویت ارزش دلار طلا را برای کشورهایی که با ارز غیر از دلار می‌خرند گران می‌کند. بنابراین تقاضا برای طلا کاهش یافته و قیمت پایین می‌آید. همچنین گزارش رویترز حاکی است، سرمایه‌ صندوق SPDR نیز به کمترین میزان از ماه فوریه رسیده و همین امر هم عاملی برای کاهش قیمت طلا شده است.
ثبات در بازار نفت، به رغم رشد نسبتا خوبِ روز چهارشنبهروز پنجشنبه قیمت نفت، تقریبا ثابت ماند و تغییر چشمگیری نیافت. این در حالی ست که روز چهارشنبه با افزایش تقاضا برای بنزین، قیمت نفت افزایش یافت و به بشکه ای ۵۰ دلار نزدیک شد. اما با این وجود، افزایش تولید از سوی برخی از تولید کنندگان اوپک موجب شده است که هنوز نگرانی ها راجع به عرضه بیش از تقاضا ادامه داشته باشد. قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در هفته گذشته، ۲ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ۴۹.۷۲ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲ سنت کاهش، بشکه‌ای ۴۷.۱۰ دلار صورت گرفت.
لغو محدودیت حمل لپ‌تاپ برای ۱۰ شرکت هواپیمایی
آمریکا پس از ۴ ماه مجبور شد محدودیتی که برای ۱۰ شرکت هواپیمایی خاورمیانه و آفریقا درباره حمل لپ‌تاپ و وسایل الکتریکی به مقصد آمریکا تعیین کرده بود را پایان دهد؛ این در حالی است که دولت ترامپ ۴ ماه پیش تصویب کرده بود که ۱۰ شرکت هواپیمایی مناطق خاورمیانه و آفریقا حق ندارند مسافرانی را که حامل لپ‌تاپ یا وسایل الکتریکی هستند را به مقصد آمریکا حمل کنند. این مسأله موج اعتراضاتی را از سوی این شرکت هوایی دربرداشت چرا که تعداد مسافران آنها بسیار کم شده بود. در عین حال، دولت ترامپ این محدودیت را به بهانه اینکه احتمال دارد مواد منفجره در بین قطعات آنها حمل شود ایجاد کرده بود. رفع ممنوعیت حمل لپ‌تاپ توسط بخش امنیتی این کشور نیز تأیید شده است. شرکت هواپیمایی ریاض کینگ‌خالد آخرین شرکت هواپیمایی بود که از فهرست سیاه دولت ترامپ برداشته شد.
چند درصد مردم ایران بیشتر از ۶۵ سال سن دارند؟
نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ نشان می‏ دهد جمعیت کشور ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر است که این جمعیت در ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۳۵ خانوار زندگی می ‏کنند. بر این اساس در کل کشور به طور متوسط ۳.۳ نفر در هر خانوار زندگی می ‏کنند. جمعیت مردان ۴۰ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۴۴۲ نفر و جمعیت زنان نیز ۳۹ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۸۲۸ نفر است و این در حالی است که نسبت جنسی در کشور ۱۰۳ می­ باشد بدین معنا که به ازای هر ۱۰۰ زن، ۱۰۳ نفر مرد در ایران زندگی می­ کنند. از کل جمعیت کشور ۲۴ درصد در گروه سنی صفر تا ۱۴ ساله، ۶۹.۹ درصد در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ ساله و ۶.۱ درصد هم در گروه سنی ۶۵ ساله و بیشتر قرار دارند. در بین استان­های کشور، استان تهران با ۱۳ میلیون ۲۶۷ هزار و ۶۳۷ نفر پر جمعیت ترین و استان ایلام با ۵۸۰ هزار و ۱۵۸ نفر کم جمعیت ترین استان کشور است.
سفره‌های ایرانی با طعم ۲۰۰ هزارتن برنج هندی، پاکستانی و تایلندی
دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به آخرین وضعیت واردات برنج اظهار داشت: اگرچه فصل ممنوعیت واردات برنج با یکماه تاخیر از 31/5 آغاز می شود اما انجمن واردکنندگان در تلاش است تا دوره ممنوعیت را به افزایش تعرفه تغییر دهد. مسیح کشاورز با اشاره به آثار سوء ممنوعیت واردات برنج افزود: ممنوعیت 4 ماهه واردات همزمان با فصل برداشت، قاچاق برنج خارجی و نوسانات نرخ برنج ایرانی را به همراه دارد که در نهایت افزایش بیش از حد قیمت موجب حذف شدن این محصول از سفره خانوارها خواهد شد. کشاورز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، ادامه داد: با توجه به ایام محرم در فصل ممنوعیت برخی شرکت های بزرگ اقدام به واردات و ذخیره سازی محصول می نمایند و بنگاه های ضعیف به سبب عدم رقابت با رقبا از میدان خارج می شوند. به گفته دبیر انجمن واردکنندگان بخش خصوصی اقدام به واردات حداکثر 200 هزارتن برنج هندی، پاکستانی و تایلندی خواهد کرد.
خودروهای تهران سرگردان به دنبال پارکینگ
رئیس اتحادیه اتوسرویس و پارکینگ از کمبود بیش از ۱۵۰۰ پارکینگ در تهران و سرگردانی خودرو‌ها خبر داد. علیرضا راسی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به وجود ۱۰۰ پارکینگ خصوصی و ۱۰۰ پارکینگ دولتی در تهران افزود: در تهران حدود ۳ میلیون خودرو تردد می‌کند و پارکینگ‌های موجود پاسخگوی نیاز این خودرو‌ها نیست. وی با اشاره به واردات خودرو و تولید خودرو داخلی که بازار مصرف آن فقط در کشور است، گفت: تهران ابرشهری است که بین حجم خودرو و تعداد پارکینگ هایش تناسبی وجود ندارد. راسی با اشاره به احداث ساختمان‌های متعدد در شهر تهران ادامه داد: در اکثر این ساختمان‌ها پارکینگ مورد نیاز در نظر گرفته نشده است.
سرمایه گذاری چند هزار میلیارد دلاری چین در راه ابریشم
راه ابریشم نقشه مسیر جدید دریایی و زمینی است و قاره های اروپا و آسیا و‌ آفریقا را به یکدیگر مرتبط می کند و صدها هزار شرکت از چین و کشورهای مختلف در برنامه های مرتبط با آن سهیم هستند. آمار رسمی در چین نشان می دهد که نزدیک به 30 هزار شرکت چینی در سال 2016 میلادی در خارج از این کشور و از جمله در راه ابریشم یک هزار و 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند. سرمایه گذاری مستقیم چینی ها در خارج از کشور در سال گذشته میلادی به 183 میلیارد و 200 میلیون دلار رسید و بر این اساس قرار است این رقم تا پنج سال دیگر بالغ بر 750 میلیارد دلار باشد. کمیسیون توسعه و اصلاحات در گزارشی که روزنامه مردم ارگان حزب حاکم چین منتشر کرده آورده است که نزدیک به 60 درصد از سرمایه گذاری های خارجی چین را شرکت های خصوصی این کشور انجام می دهند. همین شرکت ها در سال 2016 میلادی 77 طرح در خارج و در 36 کشور دنیا اجرا کردند و قرار است با یک سرمایه گذاری 70 میلیارد دلاری دیگر 212 هزار فرصت شغلی برای کشورهایی ایجاد کنند که در این طرح ها سهیم هستند و وزارت بازرگانی چین می گوید 70 درصد از شرکت های چینی در سال گذشته میلادی از سرمایه گذاری های خود سود کسب کرده اند. از سوی دیگر بانک صادرات و واردات چین اعلام کرده است که با یک اعتبار 671 میلیارد دلاری از یکهزار و 279 طرح حمایت می کند و میزان سرمایه صندوق راه ابریشم که در بدو راه اندازی در چهار سال قبل 40 میلیارد دلار بود حالا به 80 میلیارد دلار افزایش یافته است. /ایرنا
افزایش نگران‌کننده مصرف بنزین در کشور
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: میزان مصرف بنزین در فروردین 96 در مقایسه با فروردین پارسال هشت درصد رشد داشت، این آمار در اردیبهشت ماه در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل 8.6 درصد افزایش داشته است. ریاحی ادامه داد: در خرداد به علت مصادف بودن با ماه مبارک رمضان این رشد مصرف 4 و هفت دهم درصد بود اما مصرف بنزین در تیرماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 12 و شش دهم درصد رشد را نشان می دهد. وی گفت: در تیرماه به دلیل آغاز فصل مسافرت ها و با توجه به افزایش مصرف بنزین روزانه 84 میلیون لیتر بنزین مصرف می شود که در مقایسه با تیر سال گذشته 10 میلیون لیتر بیشتر است. ریاحی تأکید کرد: هم اکنون برای تأمین بنزین مصرفی مشکلی نداریم اما قطعاً این روند تا حدی می تواند پیش برود چون علاوه بر استفاده کامل از توان داخلی ما هم اکنون از بخشی از ذخایر و واردات برای تأمین این مقدار بنزین استفاده می کنیم. وی گفت: چنانچه نتوانیم این روند صعودی مصرف بنزین را کنترل کنیم دولت و مجلس باید مصوباتی درخصوص تغییر قیمت یا سهمیه بندی داشته باشند و ما بعنوان مجری تنها اجراکننده سیاست ها هستیم. ریاحی اضافه کرد: با اینکه اکنون پاسخگوی نیازهای کشور هستیم اما چنانچه مورد خاصی پیش بیاید مدیریت کلان کشور در این زمینه باید تصمیم گیری کند. مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی گفت: دولت اکنون در قبال سوخت یارانه سنگینی می پردازد در صورتی که قیمت سوخت بسیار بالاتر از این نرخ هاست و این موضوع کار کارشناسی می خواهد. /خبرگزاری صداوسیما
راهکار واردات گندم با وجود ممنوعیت قطعی
مركز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت جهاد كشاورزي گفت: با افزايش توليد و خودكفايي كشور در محصول راهبردي گندم،واردات قطعي گندم از سوي وزارت جهاد كشاورزي ممنوع اعلام شد و اين ممنوعيت ادامه دارد. اين گزارش با اشاره به ذخاير 8.5 ميليون تني گندم در ابتداي سال 96 و همچنين خريد نزديك به هفت ميليون تن گندم كشاورزان در سال جاري افزوده است: با افزايش توليد و ذخاير گندم كشور، امكان صادرات اين محصول و فرآورده هاي آن نظير آرد نيز فراهم شده است. اين گزارش در ادامه با اشاره به اين كه براساس ماده 51 قانون امور گمركي (ورود موقت براي پردازش) ورود موقت كالا يك رويه تجاري بوده كه در زير گروه صادرات دسته بندي مي شود، افزود: هدف اصلي از ورود موقت كالا ايجاد ارزش افزوده، اشتغال و ارزآوري جهت توسعه صادرات كالاهاي غير نفتي است و براساس قانون امور گمركي واردكننده گندم در قبال سپردن وثيقه متناسب با ميزان واردات و همچنين ارائه تعهد مبني بر عدم نفوذ گندم وارداتي به بازار داخل و صادرات آن، بر مبناي ظرفيت صنايع داخلي مجوز دريافت مي كند. به نقل از شبکه خبر، پیش از این برخی از نمایندگان کشور از احتمال سودجویی برخی از افراد بانفوذ در زمینه گندم خبر داده بودند. در حال حاضر دولت گندم را بصورت تضمینی به قیمت هر کیلوگرم 1300 تومان می خرد اما قیمت این کالا در خارج از کشور 700 تومان است و چنانچه این افراد با نفوذ به واردات گندم به کیلویی کمتر از 700 تومان اقدام کنند، می توانند آن را به دو برابر قیمت به دولت بفروشند. این نمایندگان معتقدند از آنجایی که سطح زیر کشت گندم در کشور افزایش چندانی نداشته، چند برابر شدن میزان گندمی که به دولت فروخته می شود شک برانگیز است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۱۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت گاز در اروپا؟!

بازار‌های گاز طبیعی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به توقف جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا، گارد افزایشی به خود گرفتند.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۱۹، روسیه و اوکراین توافق ترانزیت خط لوله پنج ساله را برای تامین گاز طبیعی به اروپا امضا کردند. با وجود اینکه دو سال از جنگ روسیه با اوکراین می‌گذرد، هر دو کشور به اجرای قرارداد ادامه داده‌اند. اما اکنون قرار است این توافق به پایان برسد، زیرا کی‌یف اعلام کرده که قصد ندارد آن را پس از انقضا در ۳۱ دسامبر، تمدید کند.

از سوی دیگر، کادری سیمسون، مسئول انرژی اتحادیه اروپا اعلام کرده که بازوی اجرایی این بلوک، هیچ علاقه‌ای به تلاش برای تجدید توافق تراتزیت ندارد. واردات گاز از طریق اوکراین، تنها پنج درصد از کل واردات گاز اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد. اورا سابادوس، تحلیلگر ارشد شرکت اطلاعات بازار ICIS، به پولیتیکو گفت: اتریش، مجارستان و اسلواکی از توقف این واردات، احتمالا بیشترین ضربه را خواهند دید.

خوشبختانه، اگر اروپا بخواهد وابستگی خود به محصولات انرژی روسیه را به میزان بیشتری قطع کند، این اتفاق برای تولیدکنندگان گازی که مدت‌ها رنج برده‌اند، می‌تواند یک موهبت کمیاب باشد. پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» پیش‌بینی کرده است تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

او در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست، زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است. سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آن‌ها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند، اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است که توتال در آن، ۱۹.۴ درصد سهم دارد. این شرکت، به دلیل تحریم‌های مالی آمریکا و اتحادیه اروپا، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است. با این حال، این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

اتحادیه اروپا به کشور‌های عضو هشدار داده است که در صورت از دست دادن گاز روسیه که با زمستان سخت همراه شود، خود را برای بدترین سناریو آماده کنند. این وضعیت با تصمیم اخیر برلین برای مالیات یک‌جانبه بر صادرات گاز تشدید می‌شود و این امر، سواپ واردات از روسیه با عرضه از طریق آلمان، ایتالیا یا ترکیه را برای این کشور‌ها دشوارتر می‌کند.

جوزف سیکلا، وزیر صنعت جمهوری چک هفته گذشته درباره این مالیات گفت: ما باید از اقداماتی که به کار انجام شده، آسیب می‌زند و روسیه را تقویت می‌کند، اجتناب کنیم.

این بلوک تاکنون موفق به حذف تدریجی حدود دو سوم واردات گاز روسیه و افزایش واردات از آمریکا و نروژ شده است. با این حال، روسیه ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را در سال ۲۰۲۳ تامین کرد. با توجه به اینکه هنوز خاطره قیمت‌های بی‌سابقه گاز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین تازه است و سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین عرضه، تحت فشار هستند، باید دید آیا اتحادیه اروپا به تحریم‌های باقی مانده ادامه می‌دهد یا خیر

حجم بالای ذخایر گاز

با این حال، عوامل کلی عرضه و تقاضای بازار گاز، ضعیف مانده‌اند، زیرا بازار‌های جهانی در بحبوجه دورنمای ضعیف تقاضا، با حجم بالایی از عرضه گاز مواجه هستند. ذخایر گاز اتحادیه اروپا در هفته گذشته، به بیش از ۷۲ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد از حجم این ذخایر رسید که برای این وقت از سال، یک رکورد محسوب می‌شود. همچنین ذخایر گاز در کالیفرنیا هم تقریبا در آستانه فصل ذخیره سازی مجدد برای فصل گرمایش بعدی، تقریبا پر هستند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در بخش تقاضا، اروپا با جبهه هوای گرمی مواجه خواهد شد که تقضا برای گاز را در این قاره کاهش می‌دهد و همزمان، عرضه گاز بیشتری در هفته‌های آینده در راه خواهد بود، زیرا کارخانه ال‌ان‌جی فریپورت پس از رفع مشکلات فنی، فعالیتش را ازسرمی‌گیرد. ماه‌هاست که این کارخانه که دومین تاسیسات بزرگ صادرات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در آمریکاست، به دلیل مشکلات فنی، زیر ظرفیت ۸۰ درصدی خود فعالیت کرده است.

دیگر خبرها

  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • ۳۲ مرکز خرید گندم و کلزا در مازندران تجهیز شدهذاست
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!